Fra idé til produkt: Slik foregår klesproduksjonen vår i Portugal


Utviklingen av materialer med tekniske fibre og unike kompososjoner er måten vi former fremtidens tekstiler.

Ideen bak SHAPING NEW TOMORROW

SHAPING NEW TOMORROW startet i 2015, da våre grunnleggere ønsket å løse et problem de støtte på litt for ofte i hverdagen. De følte at de ofte måtte gå på kompromiss med enten stil eller komfort når de skulle velge klær, som la grunnlaget for ideen om å lage klassiske, mer komfortable herreklær. Dette ville de gjøre ved å implementere egenskaper fra treningstøy til mer klassiske hverdagsplagg.

Vårt mål er å lage klær med et tidløst design, som kan brukes sesong etter sesong. Vi vil at klærne våre skal overleve den konstante strømmen av nye trender i markedet, samtidig som vi vil bidra til å hjelpe forbrukere med å skape bedre, mer bærekraftige vaner. Dette betyr også at kvaliteten på produktene våre alltid er i fokus, da vi sørger for at de kan brukes over lengre tid.  

Essensen av SHAPING NEW TOMORROW ligger i navnet – vi vil gjøre alt vi gjør i dag, enda bedre i morgen. Derfor søker vi alltid etter å forbedre våre produksjonsprosesser, og å finne nye, bedre og mer bærekraftige måter vi kan produsere klærne våre på. Vi ønsker å lage noe helt unikt, og samarbeider derfor med de beste tekstilprodusentene i Portugal.


Nært samarbeid med Portugisiske produsenter

Vi jobber kun med de beste, og har derfor valgt å samarbeide med Portugisiske familiebedrifter, som over flere generasjoner har utviklet unike ferdigheter innen tekstilindustrien. Vi har jobbet sammen de siste sju årene og vi besøker dem så ofte vi kan, for å sørge for at vi alltid utvikler oss og skaper både innovativt materiale og produkter. 

Å utvikle og produsere tøy kan være komplisert, så vi tester alltid både prosesser og materiale flere ganger, med fokus på for eksempel veving, farger og om stoffet loer. Basert på testresultatene og tilbakemelding fra kunder, gjør vi de endringene som skal til for å alltid ha så gode produkter som mulig. Et eksempel på dette: 94 personer jobbet med våre Classic Pants før de ble lagt ut for salg i butikkene.

Vi mener at det å ta ansvar for klimaavtrykk og miljøet ikke lenger er et valg, men en nødvendighet for bedrifter innen moteindustrien. Derfor sørger vi for å ha en transparent forsyningskjede, samtidig som vi alltid leter etter nye, bærekraftige måter å produsere klærne våre på. I tillegg, oppmuntrer vi våre kunder til å kjøpe bedre og færre produkter.


Innovativt tøy som gjør hverdagen enklere

SHAPING NEW TOMORROW er et tech brand, ikke et fashion brand. Vi utvikler innovative og tekniske tekstiler, og alle plaggene våre er laget med en funksjonell hensikt, helt ned til hvert minste fiber. Nysgjerrig på hva noen av våre mest brukte fibre er? De mest essensielle er bomull, elastan og resirkulert polyester.

Bomull er vårt mest brukte fiber, da det puster godt, absorberer fukt og er enkelt å ta vare på. Bomull kan også enkelt resirkuleres og omgjøres til garn, i tillegg til at det er nedbrytbart. Noen av våre produkter er også laget av økologisk bomull, som dyrkes uten bruk av syntetisk gjødsel og kjemiske pesticider.

Elastan er et syntetisk fiber, og selv om det er en veldig liten prosentandel elastan i våre produkter, er det helt essensielt for at vi skal kunne leve opp til vårt løfte. Elastan er nemlig det som gir stoffet stretch, samt den komfortable følelsen klærne våre er kjent for.

Når det gjelder polyester, så resirkulerer vi plastflasker for å produsere polyesterfiber. Dette betyr at når du kjøper våre Essential Pants, så hjelper du med å resirkulere plast på samme tid – win, win!

Hvis du er interessert i å lære mer om ulike typer stofftyper, og spesielt polyester, kan du lese mer om det her.


Perfeksjon er en reise, ikke en destinasjon

Vi ønsker å lage perfekte klær, men vi ser ikke perfeksjon som en destinasjon, heller en reise som aldri tar slutt. Derfor vil vi alltid forsøke å forbedre våre produkter og produksjonsprosesser sammen med våre kollegaer i Portugal.

Les mer om våre initiativer innenfor miljø og bærekraft her, og ta en titt på kolleksjonen vår hvis du trenger å oppgradere garderoben. Vil du se hvordan produksjonsprosessen foregår i Portugal? Sjekk ut “The Journey” her.