Guide

GJØR DEG KLAR FOR BRYLLUPSSESONGEN: DET PERFEKTE ANTREKKET FOR MENN

Gjør deg klar for bryllupssesongen: det perfekte antrekket for menn

Etter to år med små seremonier med bare noen få utvalgte gjester er det endelig på tide å si “JA” foran et stort publikum. En gledelig anledning for de fleste involverte, hvis det ikke var for spørsmålet du stiller deg selv hver gang du åpner en ny bryllupsinvitasjon: “Hva skal jeg ha på?” Ikke bekymre deg - det er ikke vanskelig å se bra ut i et bryllup enten som brudgom, forlover eller gjest.

DU ER BRUDGOMMEN

En ting er sikkert: som brudgommen vil du være hovedfokuset (vel, nesten) – så du kommer sannsynligvis ikke unna å måtte bruke en dress. Den gode nyheten: det betyr ikke lengre at du må lide i stive og lite komfortable stoffer! Ta for eksempel vår Perfect Suit, som lar deg danse hele natten lang og overleve et måltid med flere retter uten å måtte kneppe opp buksene i hemmelighet.

LA OSS STARTE MED FARGEN:

Hvis du liker det trygt, vil det alltid være en sikker vinner med en dress i marineblått eller anthracite. Men hva med sort? Hvis bryllupet ikke er “black-tie” eller et “white-tie” event (hvor en smoking eller hel frakk må brukes), er det mange som velger å holde seg unna den sorte dressen. Men det som før var tabu og forbeholdt begravelser er ikke lenger et problem. Tvert imot kan en sort dress se ekstremt stilfullt ut, spesielt hvis du kombinerer den med et smalt sort slips.

Ønsker du å være enda mer trendy kan du velge et slips med elegante nålestriper eller rutemønster.

Enten du velger en enkel eller dobbeltspent dressjakke, to knapper eller tre: det er helt opp til deg og din smak.

LA OSS SNAKKE OM SKJORTEN:

Den vil se mest elegant ut hvis den gjenspeiler fargen på brudekjolen – og hvis du noen gang er i tvil, velg en elegant hvit skjorte. Med en hvilken som helst annen farge eller til og med mønster, bør du vite nøyaktig hva du gjør. Du burde definitivt unngå brystlommer på skjorten, korte ermer og button-down krage!

Men til tross for alle regler og konvensjoner, er det viktig å huske på en ting: det er ditt bryllup og du bestemmer kleskoden og selvfølgelig hva du selv skal ha på. Så hvis shorts og flipflops er det riktige for deg: Go for it!

DU ER FORLOVER

Du er kanskje ikke hovedpersonen i dette bryllupet, men din støtte til din beste venn vil være uvurderlig. Du kommer mest sannsynlig også til å være der når han kjøper bryllupsdressen sin! Så hvis du vet hva han skal ha på seg, kan du gå for noe som matcher valget hans og deretter tone det ned et par hakk. Med andre ord, hvis han har på seg en marineblå dress med nålestriper, kan du velge en ensfarget dress i marineblå.

Hvis brudgommen er mer minimalistisk, kan han pynte med et fint lommetørkel mens du utelater det. Som forlover er du så mye mer enn bare mental støtte for brudeparet. Du vil ha full organisatorisk kontroll over bryllupet og derfor være litt overalt under hele dagen. Dette betyr at  din komfort er ekstremt viktig fordi du absolutt ikke vil ha tid til å hvile! Vår Perfect Suit og Classic Shirt gir deg perfekt bevegelsesfrihet og regulerer også temperaturen din under en travel dag og natt.

DU ER BRYLLUPSGJEST

Så du er invitert til et bryllup og du er ikke helt sikker på hva du skal ha på deg. Se først på invitasjonen: Nevner paret en kleskode? Hvis ikke, kan du kanskje få en bedre forståelse for hvilket antrekk som passer best ut fra hvor bryllupet skal være, eller fra hvordan invitasjonen ser ut. Skal sermonien for eksempel være på et slott? Da kan du ikke gå uten å ha på en dress.

ER DET EN UFORMELL FEST...

...kanskje på landet eller i egen hage? Da har du plass til å leke med antrekk. Du bør selvfølgelig fortsatt gjøre en innsats. Hvorfor ikke bruke et par chinos som Classic Pants, Essential Pants eller Essential Suit Pants med Essential Blazer, eller bare med en elegant skjorte. En klassisk kombinasjon vil være marineblå bukser med hvit skjorte, men på en lys sommerdag bør du også prøve beige chinos.

Synes du det er for kjedelig? Sett sammen en skjorte med et subtilt mønster og chinos i matchende farge – du vil ikke stjele brudgommens oppmerksomhet, men likevel skille deg ut fra mengden.

HVIS DU HAR VÆRT I MANGE BRYLLUP, VET DU GODT AT INGENTING ER VERRE ENN UBEHAGELIGE KLÆR

Derfor bør du velge noe som inneholder litt elastan. Dressene, buksene og skjortene i kolleksjonen vår gjør livet lettere for deg ved hjelp av 360° stretch. De vil gi deg maksimal bevegelsesfrihet og vil ikke miste formen eller bli slapt.

Du ønsker tross alt å vare hele dagen (og helst hele natten), enten det er på dansegulvet eller under middagen. Apropos middagen. Vårt hemmelige tips for et vellykket bryllupsantrekk er vår Essential Collection. Det innovative materialet er ikke bare vannavstøtende, det gjør at uhell med rødvin eller sjokoladedesserten forsvinner umiddelbart.

Bare tørk det av og du kan late som om ingenting har skjedd resten av natten – sånn at ingenting er i veien for å ha livets fest.