Guide

CHINOS – HVORDAN, NÅR OG HVOR KAN DU BRUKE DEM?

Chinos – hvordan, når og hvor kan du bruke dem?

Du vet kanskje at chinos er en type bukse – men, hvordan, når og hvor kan du bruke dem? Hvorfor bør du eie iallefall minst et par chinos, kanskje flere? La oss komme til bunnen av dette.

FØRST OG FREMST – HVA ER CHINOS?

Filippinene, det 19. århundre: Soldater fra den spansk-amerikanske krigen er helt avhengig av khakis. Forskjellen er at de nå lager uniformen av lett, twillbomull (som du kanskje kjenner igjen fra vanlig denim), ved hjelp av materiale fra Kina – som de kaller chino, spansk for “kinesisk”.

På denne tiden, for mer enn 120 år siden, var ikke chinos bare praktisk i tropiske områder, de var også billig. En del av det som var essensielt for bukser for menn på den tiden ble rett og slett glemt bort, men igjen, så ble det spart på mye stoff. Chinosene hadde nemlig alltid bare et lag med stoff, i tillegg til å være relativt smale, uten eller med få lommer. 

Chinosen var en så stor suksess, at amerikanske soldater tok de med hjem etter 2. verdenskrig, og begynte å ta dem i bruk på sin egen fritid. Ikke lenge etter, kunne man se de komfortable bomullsbuksene på universiteter – ofte på Ivy League skolene langs østkysten. Helt frem til i dag, går ordet “preppy” ofte hånd i hånd med chinos.

HVORFOR ER CHINOS ET MUST-HAVE FOR MENN?

Når det er sagt, så er det feil å kun assosiere chinos med college stilen på østkysten i USA. Disse buksene er universale, og alle som eier et par chinos vet at de passer like godt på kontoret som de gjør arrangementer etter jobb – for ikke å snakke om i helgene. De er elegante nok for en business-casual dresskode, men også casual nok for at de kan passe til en mer avslappet helgetur.

Chinosen er tidløs, minimalistisk og derfor en ekte motekameleon – uansett hvor du bruker dem, så tilpasser de seg omgivelsene.

BRUK CHINOS PÅ KONTORET

Selvom du kanskje må følge en streng dresskode, så passer chinos utmerket på jobb. Med en rekke klassiske farger som lysebrun, mørkeblå, svart eller grå i skapet, bruker du ikke mer enn fem minutter på å bli klar om morgenen.

Kombiner chinosen med en kvalitetsskjorte som vår Classic Shirt ,kanskje med et mønster – striper er også alltid en sikker vinner. Med nøytrale, minimalistiske bukser, kan du også velge blomstrete mønstere dersom du ønsker det. For en mer sofistikert look, sleng på en blazer, eller en pen genser

BRUK CHINOS ETTER JOBB

Kanskje er det på tide å ta helg, eller reise på ferie – uansett hva, så trenger du ikke å skifte bukser. Chinos er det perfekte valget hvis du vil få mer utav fritiden din. Du vil nemlig ikke risikere å gå glipp av en spontan fotballkamp i parken, en sykkeltur, eller å dele en stor pizza med venner en lørdag kveld. 

Når det gjelder hva du kan kombinere med buksene, kan alt gå. Det finnes ikke et plagg som ikke passer sammen med chinos.

For varmere dager, velg en t-skjorte eller en pen, kortermet skjorte. Komfort er alt – og med chinos, kan du til og med bruke en hettegenser og fortsatt imponere svigermor. Når vi nå er inne på temaet, en skjorte med 360° stretch vil gi deg maksimal komfort, også etter store måltider – derfor vil du ikke savne joggedressen et eneste sekund.

Hva så med skoene?

Igjen: chinos passer sammen med alt, også når det gjelder sko. Du kan likevel gå for flere ulike looks, enten ved å kombinere med klassiske skinnsko, Chelsea boots eller dine favoritt sneakers. Chinos er som et perfekt, blankt lerrett, og derfor kan du også trekke mer oppmerksomhet mot skoene du bruker, dersom du ønsker det. 

Men, hva slags chinos bør jeg velge?

Nå bør vi ha overbevist deg om at du trenger et par chinos – og det er så mange å velge mellom! SHAPING NEW TOMORROW tilbyr to ulike stiler: Essential Pants eller Classic Pants (vi dømmer deg ikke hvis du går for begge to!).

Myk, mykere, Classic Pants

Hvis du liker å være ekstra komfortabel og ikke vil ha bukser som begrenser deg på noen måte, da er Classic Pants det rette valget. Disse klassiske chinosene er laget av høykvalitets, myk Pimabomull. Vi stopper ikke der – vi har også utviklet en FreeFiberTM-teknologi, som gjør at buksene holder på formen, gir ekstra stretch, og følger enhver bevegelse. Du kan også velge mellom slim og regular fit, ut fra din egen kroppsstørrelse og preferanse.

Essential Pants: innovative egenskaper fra plastflasker

Hva hvis du kunne gjøre alle de aktivitetene du elsker, samtidig som du er komfortabel? Våre Essential Pants passer perfekt for enhver anledning. Det innovative materialet i buksene er basert på vår egen TechRecTM-teknologi, og du la kanskje merke til at navnet inneholder både ordet “teknologi” og “resirkulering” – som er en fin oppsummering av nettopp disse chinosene

Stoffet i buksene består nemlig delvis av resirkulerte plastflasker som ellers kunne havnet i havet. TechRecTM er faktisk teknologien bak alle Essential produktene våre. I likhet med alle disse, kommer Essential Pants med en rekke gode egenskaper:

Fra nå av, kan du slutte å bekymre deg for hvilke bukser du skal ha på, uansett hvilken dag det er, hva klokken er eller hvor du skal.