How to

DRESSEN – SÅNN FINNER DU DEN PERFEKTE PASSFORMEN

Dressen – sånn finner du den perfekte passformen

En dress kan være din perfekte følgesvenn for både jobb og fest

Men, hva er viktig å tenke på når du skal velge en dress, og hvordan finner du din perfekte passform? Les videre for å se noen av våre beste tips.

Uansett om det gjelder en spesiell anledning, et viktig møte, eller bare en vanlig dag på kontoret – med en dress som sitter perfekt kommer du ikke bare til å se bra ut, men du vil også fremstå mer selvsikker. Hvordan finner du så den perfekte dressen? Det kan være spesielt vanskelig når det kommer til størrelse og passform, men vi skal forklare deg hvordan du finner både dressbukser og -jakker i en størrelse som passer deg. Alt dette er nemlig avgjørende for om din nye Perfect Suit vil bli nettopp det – perfekt.

HVILKE STØRRELSER FINNES FOR DRESSBUKSER OG DRESSJAKKER?

Vår Essential Suit finnes i amerikanske størrelser, som du kanskje kjenner til fra våre bukser og gensere. Hvis du ikke vet hvilken størrelse du bruker, er det enkelt å finne utav – du trenger bare et målebånd.

Dersom du ikke har et målebånd, kan du sjekke verktøykassen hjemme og se om du finner en målestokk, eller tråd og linjal. Hvis du allerede har en dress hjemme som sitter godt, kan du nå måle denne og sammenligne med målene vi har på våre klær, for å finne din størrelse.

Når det gjelder vår Essential Blazer, har vi seks ulike mål som hjelper deg med å finne rett størrelse: skuldre, bryst, midje og hoftelengde, i tillegg til rygg- og armlengde. Sjekk disse mot en blazer du allerede vet at passer godt. Forresten, du kan få blazeren i både slim og regular fit, akkurat som buksene våre. Utfra kroppstypen din og dine personlige preferanser, kan du så velge en jakke som har en mer tettsittende passform, eller en som sitter litt mer løst.

For å finne riktig størrelse i dressbuksene, må du måle midjen og innersømmen (lengden som går på innsiden av benet). Hos SHAPING NEW TOMORROW kan du velge mellom mange størrelser, så du er helt sikker på at du finner den perfekte dressbuksen. 

Ofte selges jakke og bukse sammen og i samme størrelse, når man skal kjøpe dress.

Likevel kan det være at du trenger en annen størrelse i jakke enn bukse, derfor velger mange å kjøpe de separat og i forskjellige størrelser.

HVORDAN SKAL DRESSJAKKEN SITTE?

Du synes kanskje det er vanskelig å avgjøre om en dressjakke eller dressbukse sitter bra, spesielt når du ikke bruker dem så ofte. Først og fremst bør du sjekke at lengden er riktig – den skal gå ned over bakdelen. Sjekk også at dressjakken ikke sitter for stramt, ved å se etter unaturlige linjer i stoffet langs knappene foran på dressjakken. Når vi er inne på temaet – den nederste knappen på dressjakken skal aldri kneppes igjen!

Ta en titt på jakkeslaget – ligger det flatt langs brystet, eller stikker det ut noen steder? Passformen ved armene er også viktig, det er et område på dressjakken som ikke skal være verken for smalt eller for bredt. Armlengden skal slutte ved håndleddet og vise rundt 1 cm av mansjetten på skjorten din, men ikke være redd, hvis armene er for lange kan de enkelt gjøres kortere hos en skredder.

DEN PERFEKTE PASSFORMEN TIL DRESSBUKSER

Ja, dressbukser skal naturligvis passe både i bredden og lengden, men det er litt mer enn bare det du bør tenke på: Start med å ta en god titt på hvordan det ser ut bakfra, at buksen sitter verken for løst eller er for stramt, slik at den får rynker.

For en sofistikert look, er det viktig at buksene treffer skoene dine med en fold ved kanten – ikke mer, ikke mindre. Hvis buksene dine er for lange, vil de fort se slurvete ut. Hvis de er ankelkorte, gjør det til en bevisst avgjørelse og vis frem sokker og sneakers. Men, dette er ikke noe du burde gjøre hvis du har fått en streng dresskode til for eksempel et bryllup.

Vær helt sikker på at sidelommene på buksene dine ikke stikker ut – dette er et tegn på at buksene er for stramme. Hvis de likevel sitter godt rundt midjen kan du prøve en regular fit i samme størrelse i stedet for. 

Vår Essential Suit Pants er tilgjengelig i slim fit og regular fit. Den smale har en tettere passform i sin helhet, mens regular fit er litt mer romsligere rundt lår og legger.

HVILKEN FARGE SKAL JEG VELGE PÅ DRESSEN?

Hvis du ikke trenger å følge en spesiell kleskode, så er det helt opp til deg! Et moderne alternativ er for eksempel vår Essential Suit i stripete eller rutete mønster. Du kan også velge å kombinere dressen med enten en hvit eller farget skjorte, utfra hva du selv foretrekker. 

Hvis du trenger en dress til et jobbintervju, kontoret eller en annen festlig anledning, er det viktig å være safe. Det slår aldri feil med en anthracite eller navy blue dress, men en sort er også et stilrent valg. Kombiner den med en klassisk skjorte – vår egen Perfect Shirt er ikke bare pen men også utrolig behagelig. Med alle disse tipsene, skal du ikke se bort fra at dressen plutselig har blitt ditt nye favorittantrekk.